Får jag snabbare resultat om jag tränar mer?

Blir man starkare av att träna mer med IQoro?

 

"Får jag bättre och snabbare effekt om jag tränar mer än tre gånger tio sekunder, tre gånger om dagen?" 

Det är en vanlig fråga som vår kundsupport får. Det enkla svaret är: Nej, du får inte bättre resultat. 
 
Specialistsjuksköterska Charlotte Pålsson utvecklar varför du inte får det.
 
–Vid träningen sänds signaler upp till hjärnan och där ombildas de till impulser som sedan går ner till muskulaturen i sväljningsprocessen, från läppar, via munhålan, tungan, svalget, matstrupen och genom diafragman för att slutligen nå översta delen av magsäcken där magmunnen sitter, förklarar Charlotte.
 
– Skulle man göra ytterligare en intervall utöver de tre som vi rekommenderar så blir det mycket större risk för träningsvärk, fortsätter Charlotte. 
 
Förklaringen till det är att centrat i hjärnan som tar emot signalerna orkar i genomsnitt med detta i tio sekunder. Därefter måste de återhämta sig i ett par sekunder för att åter vara beredda inför nästa intervall. Vid den tredje och sista intervallen är aktiviteten som högst och många känner även av detta genom att muskulaturen får arbeta hårdare.
 
– Dessutom blir centret i hjärnan överstimulerat och träningen blir inte effektiv. Det är som att träna för mycket av vad som helst, vilket kan leda till att muskler bryts ner snarare än byggs upp.

Träningsvärk är ett tecken på att du får resultat

Träning med IQoro är högintensiv oral neuromuskulär intervallträning som når totalt 148 inre muskler. Om en eller flera av musklerna är försvagade är det rimligt att få träningsvärk. 

– Träningsvärk är ett tecken på att du har nått en muskelgrupp som varit försvagad eller nu har fått mer träning än vanligt. Du har med andra ord gjort ett bra jobb, säger Charlotte. 
 
– Men en del kan uppleva det som besvärande då tungan känns trött, det blir mer ansträngande att svälja. Vissa tycker att det känns som att vara på väg att få ont i halsen, som vid förkylning, men de har inte feber eller andra infektionstecken. 
 
Träningsvärk är ofarligt och går över av sig själv. Men för att undvika träningsvärk är det rimligt att inleda träningen lite lugnare med 3×5 sekunder, tre gånger om dagen, och sedan successivt öka med en sekund per vecka, till 3×6 sekunder veckan därpå. Så fortsätter du tills du uppnår den optimala träningstiden, 3×10 sekunder, tre gånger om dagen.
 
– Är man osäker på hur mycket man ska träna i början eller har andra frågor är man alltid välkommen att kontakta kundservice så hjälper vi till, avslutar Charlotte.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

    

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen