Så behandlar du reflux och halsbränna med IQoro

Träning med det neuromuskulära träningsredskapet IQoro är den enda behandlingsmetod som går på grundorsaken till reflux med bevisad effekt. 

Reflux ger bland annat symtom i form av:

 • Halsbränna,
 • Sura uppstötningar
 • Rethosta
 • Segt slem

Genom att stärka upp försvagad muskulatur förhindras magsäcken att okontrollerat glida upp genom diafragman. Det stoppar magmunnens läckage av magsaft upp i matstrupen på ett naturligt och långsiktigt sätt, utan läkemedel.

Med IQoro stärker du muskulatur som du normalt sett inte kan nå enbart av egen vilja. Aktivering av dessa muskler måste nämligen gå via signaler upp och ned från hjärnan. IQoro är ett internationellt patenterat neuromuskulärt träningsredskap, framtaget genom över 20 år av forskning. Det ingår fri support under hela träningsperioden för att nå bästa möjliga resultat.

 

Köp din IQoro

Hur kan jag veta att IQoro verkligen har effekt?

Hur vet vi att IQoro verkligen hjälper mot reflux? Det är en fråga som vi ofta får och som vi kan besvara på tre olika sätt:

 • Visa vetenskapliga studier med fina resultat.
 • Återberätta historier som vi ständigt får från våra kunder om hur mycket bättre de blivit.
 • Förklara vad som händer i kroppen när du tränar med IQoro.

Vi tar det i tur och ordning.

Vetenskapliga studier

Det har gjorts ett antal studier på effekten av träning IQoro även om inte alla avser reflux. 

När det gäller just reflux är det framför allt tre studier du bör titta närmare på som har lite olika utgångspunkter. I dessa studier fick samtliga deltagare i studiernas olika grupper positiva resultat.

Det gör att vi kan säga: Ja, IQoro har verkligen effekt. Här har vi listat vetenskapliga artiklar om studier på IQoro och, i de fall det är möjligt, även en länk för nedladdning för att du själv ska kunna ta del av studierna. De tre studierna vi rekommenderar är nummer 9, 10 och 15.

Våra kunder som berättar hur bra de blivit

Vi får ständigt återkoppling från kunder som berättar hur mycket bättre de blivit med hjälp av IQoro. Ibland har de gått med sina besvär i åratal. Många berättar hur de tidigare varit beroende av läkemedel för att lindra sina symtom, men har trappat ned kraftigt eller har slutat helt.

  

 

 

 

 

 

 

Maja Wennerlund: var tveksam till en början:

“Jag minns att jag tänkte: Kan verkligen någonting så enkelt hjälpa mig? Men jag hade ju inget att förlora så jag ringde in till MYoroface, och inom loppet av fyra dagar hade jag produkten i min hand. Träningen skötte jag minutiöst, helt enligt medföljande manualen. Det kändes som trolleri, efter bara någon vecka hade något hänt och jag slutade med Losec som jag ätit till och från i decennier.” 

 

 

 

 

Förskoleläraren Berith Sjöberg var också tveksam till en början, men fick en helt annan inställning när resultaten visade sig: 

“Efter några veckors konsekvent träning tre gånger per dag före måltid kände jag en påtaglig förbättring. Den dagliga mardrömmen med att stå lutad över toalettstolen bleknade. Idag minns jag inte ens när det hände senast.” 

  

Här kan du läsa de här kundberättelserna i sin helhet och ta del av fler historier.

Vad händer i kroppen vid reflux?

Slutligen tänkte vi förklara vad som händer i kroppen när du får reflux. 

När vi gjort det kommer du ha en bättre förståelse för hur de bakomliggande orsakerna kan behandlas och skillnaden mot att bara lindra symtom. 

Du kan beställa IQoro i vår webbshop och komma igång med din träning på egen hand. Du kommer strax få svar på några frågor du kanske har, annars är du välkommen att kontakta vår kundservice både före och efter köpet.

Därför är behandlingen effektiv

Magsäcken ligger under diafragman och i den positionen reglerar magmunnen att mat och vätska kan passera till magsäcken. Däremot tillåter den inte att maginnehållet, som bland annat innehåller den starka magsaften, att läcka ut. 

Bara i undantagsfall ska övre delen av magsäcken kunna glida upp för att tömmas på innehåll, exempelvis när vi rapar eller kräks.

När muskulaturen är försvagad kan magsäcken okontrollerat, helt eller delvis, glida upp genom diafragman (som på den vänstra bilden nedan) och orsaka ett läckage av maginnehåll ut i matstrupen. Det vill säga reflux.

  magsäckens placering vid reflux

 

Läs mer här: Vad är reflux?

Starkare muskulatur på bara 90 sekunder om dagen

IQoro är ett neuromuskulärt träningsredskap. Forskning visar att 3 träningssessioner på enbart 30 sekunder per dag ger bästa möjliga resultat. Träningen är enkel och bekväm och kan genomföras i stort sett var som helst.  

 

träna 90 sekunder om dagen

 

Den inre muskulaturen som är involverad i sväljprocessen, diafragman och magsäcken är svår att komma åt och styrs till stor del enbart genom nervimpulser från hjärnan. 

Behandlingen med IQoro utgår från munnen där du aktiverar kroppens eget inprogrammerade system – som är en naturlig händelsekedja av nervbanor och totalt 148 muskler – från mun och hjärna till diafragma och magsäck. 

Det är vanligt att den som har reflux på grund av ett diafragmabråck även har andra besvär som många inte kopplar ihop, som sväljsvårigheter, sömnapné eller en klumpkänsla i halsen. När du stärker muskulaturen kopplad till sväljprocessen med IQoro så behandlar du även dessa symtom samtidigt då dessa ingår i samma system.

Filmen visar hur ett träningspass går till. 

 

 • Placera IQoro innanför läpparna, framför tänderna.
 • Pressa ihop läpparna placera tungspetsen mot tandköttet under framtänderna.
 • Dra IQoro lätt utåt så att den inte ligger mot tandköttet.
 • Töj kraftigt utåt samtidigt som du håller emot med läpparna.
 • Håll statiskt upp till 10 sekunder.
 • Vila i 3 sekunder och gör en ny töjning.

Gör totalt 3 töjningar per träningspass á max 10 sekunder, 3 gånger om dagen, med minst 2 timmar mellan passen.

Köp din IQoro

Hur snabbt blir jag av med min refluxbesvär?

Som med all träning krävs det lite uthållighet. Vi har många kunder som vittnar om att det blir bättre på bara ett par veckor, men räkna med åtminstone 5 veckor innan du märker resultat. 

Tänk på att det är en process där musklerna successivt blir starkare och det tar normalt 6-8 månader att bli fulltränad. Det beror bland annat på hur länge du gått med problemen och bygger såklart på att du genomför träningen regelbundet. 

Det är ingen fara att missa ett träningspass då och då, men det kommer att ta längre tid att bli bättre. 

Syradämpande läkemedel är jättebra initialt innan muskulaturen blivit tillräckligt stark, men rekommenderas inte att användas under längre period. Därför är det bra att börja träna med IQoro innan du trappar ned på din medicinering. Har du fått läkemedel utskrivet på recept ska du alltid konsultera din läkare innan du avbryter medicinering.

Du har alltid fri tillgång till vår support för att få hjälp med din träning och ställa frågor på telefon, mejl eller chatt. Vi har även en träningsgrupp på Facebook som du blir inbjuden till efter ditt köp där du kan utbyta erfarenheter med andra som tränar med IQoro.

Har du frågor är du välkommen att ta kontakt med kundsupport på 0650-40 22 37. Vill du inte beställa via vår webbshop kan du även göra det över telefon eller genom att mejla till [email protected].

Finns det några risker med att använda IQoro?

Träningen med IQoro är helt riskfri och har inga biverkningar. Du kan däremot få träningsvärk i början om du tränar för hårt redan från start. Därför rekommenderar vi att du inleder lite lugnare med 5 sekunders töjningar de första dagarna. Sedan ökar du successivt upp till 10 sekunder. 

Till skillnad från syradämpande läkemedel är IQoro en långsiktig behandlingsmetod. När du har nått bästa möjliga resultat bör du därför fortsätta med underhållsträning för att bibehålla styrkan i muskulaturen.

 

    

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen