Känner du någon som vill sluta snarka?

Känner du någon som vill sluta snarka?

Är det någon du önskar kunde sluta snarka? Eller är det kanske någon som önskar att du själv gjorde det?

Du kan nämligen träna bort din snarkning eller sömnapné på 90 sekunder om dagen med en helt ny metod.

  • Ingen utrustning i sängen
  • Inte några mediciner 
  • Inget kirurgiskt ingrepp
  • Inga konstiga huskurer

Det finns en uppsjö av olika produkter och metoder för att minska sin snarkning. Gemensamt för metoderna är att de sällan går på grundorsaken, alltså skälet till att du faktiskt snarkar. Det avhjälper bara problemet för stunden. 

Vi kommer strax gå in på hur du genom tre korta träningspass på 30 sekunder om dagen med det neuromuskulära träningsredskapet IQoro kan stärka den försvagade muskulatur som är en vanlig grundorsak till snarkning. 

Det är en metod som hjälpt många snarkare, och inte minst deras partners, att sova gott om natten. Därför tänkte vi börja att kort berätta om andra som har behandlat sin snarkning med hjälp av IQoro, för att sedan gå in på hur det faktiskt fungerar.

Många har slutat snarka genom träningen

Vi får ständigt återkoppling från kunder som berättar hur mycket bättre deras snarkning och sömnapné har blivit genom att träna med IQoro.
 

 

En av dessa var Rolf Sjöberg som var skeptisk till en början, men ändå bestämde sig för att prova:

– Helt avgörande för min beställning var den gedigna forskningen bakom innovationen som fanns på företagets hemsida. Redan efter några veckors träning märkte jag resultat. Idag snarkar jag ytterst sällan och andningsuppehållen är borta, även den jobbiga huvudvärken och den ständiga dagtröttheten är väck.” 

 

 

Hemma hos Karin och Jan Öhman var det två personer som fick lugnare nätter:

– Måste tacka er för den fantastiska uppfinningen IQoro. Man kan knappt tro att detta är sant. Men min gubbe som dragit riktigt tunga timmerstockar varje natt de senaste 15 åren snarkar numera betydligt mindre, detta efter endast 2 veckors träning med IQoro. Nu behöver jag ibland till och med kolla om han lever istället, då det händer att jag inte hör någon snarkning alls från honom.”

 

Här kan du läsa berättelserna i sin helhet och ta del av fler historier.

Vill du komma igång med din träning kan du beställa IQoro i vår webbshop. Annars tänker vi förklara hur det fungerar. 

Köp din IQoro

Varför snarkar man egentligen?

När vi är vakna arbetar muskler i svalget reflexmässigt för att hålla luftvägarna öppna. Men när vi sover slappnar musklerna av och svalgväggarna tappar sin spänst.

Väcker en snarkare

Är musklerna försvagade kommer det att bli trängre där luften passerar. 

Tungan (det stora turkosa området) och mjuka gommen (muskeln precis ovanför tungan) kan falla bakåt och ytterligare täppa till luftvägarna. När du drar in luft i det för trånga svalget börjar mjuka gommen att vibrera, vilket ger snarkljudet.

Så passerar luften

 

Har du dessutom stora halsmandlar eller lite övervikt så kan fettansamlingen förvärra problemet eftersom det blir ännu trängre. 

Luftvägen kan täppas till helt och hållet. Det ger andningsuppehåll som, om det varar i minst tio sekunder, kallas sömnapné. 

Bilden visar hur det ser ut när luftvägarna helt har täppts för.

 

Helt täppta luftvägar

 

När du inte får luft kommer du att vakna. Hur ofta det sker varierar, men kan i riktigt grava fall ge hundratals andningsuppehåll under en natt. 

Många som har sömnapné vet däremot inte om det själva, men det påverkar såklart livet på olika sätt eftersom det stör nattsömnen.

Hur fungerar den nya metoden?

Med det neuromuskulära träningsredskapet IQoro behandlar du grundorsaken till snarkning och sömnapné, det vill säga den försvagade muskulaturen som orsakar snarkningen eller andningsuppehållen.

Med IQoro kan du aktivera muskler som tidigare inte gått att komma åt. Instruktionerna att aktivera dessa muskler måste nämligen gå via signaler upp och ned från hjärnan.

Träningen är enkel och genomförs på 30 sekunder, födelat på tre tillfällen under dagen. 

Du kan genomföra träningen i stort sett var som helst: i badrummet innan du ska borsta tänderna, på jobbet innan du går på lunch eller i TV-soffan till kvällsnyheterna. 

Köp din IQoro

Muskulär träning ger inte ögonblickliga resultat. Därför är det viktigt att du håller i din rutin, för då kommer musklerna att bli starkare. 

Med starkare muskler kommer luftvägarna att öppnas upp, vilket gör att du andas bättre och vibrationerna som orsakar snarkningen minskar eller försvinner.

Många av våra kunder märker resultat efter fem veckors träning, medan det tar lite längre tid för andra. 

Normalt sett tar det 3-6 månader att bli fulltränad, men det beror på hur länge du har haft dina problem. Sedan är det, som med all fysisk träning, viktigt att underhållsträna för att bibehålla det du uppnått.

Hur kommer jag igång?

Börja med att beställa IQoro via webbshoppen eller genom att ta kontakt med vår support på mejl, chatt eller 0650-40 22 37. 

Vi har duktiga medarbetare som sitter på kontoret i Hudiksvall och gärna svarar på frågor innan ditt köp om du är osäker på något. 

Så fort IQoro landar i brevlådan kan du sätta igång och börja träna. Du får en manual som beskriver exakt hur du ska göra och det finns även filmer på nätet som beskriver hur träningen går till. 

Vi vill understryka att du även efter köpet mer än gärna får ringa till oss om du vill ha råd eller hjälp eftersom vi är måna om att du ska få bra resultat av din träning. 

Lycka till! 

    

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen